Zinnige Zaterdag: Movies that matter

Zinnige Zaterdag: Movies that matter
Datum 30 maart 2019
Tijd 12:00 - 20:00 uur
Locatie Den Haag
Entree
25 euro
Terugblik: Movies That Matter

Movies that Matter Festival 30 maart 2019 Geschreven door Tabitha van Krimpen Op zaterdag 30 maart bezochten we met een groep van de Jonge Remonstranten het Movies that Matter filmfestival. Het was een dagvullend programma waarbij we konden genieten van drie interessante, inspirerende en aangrijpende films. Smuggling Hendrix De eerste film die we bekeken was Smuggling Hendrix, een komedie die...  Lees verder

Van 22 t/m 30 maart 2019 vindt het jaarlijkse Movies that matter Festival plaats in Den Haag. Laat je verrassen door de selectie die MTMF19 voor ons gemaakt heeft: drie heel verschillende films.

Een selectie van drie films

Op zaterdag 30 maart kijken we met elkaar 3 films, waaronder de winnende film van het festival. De eerste twee films zijn al bekend:

Smuggling Hendrix is een Griekse komedie over Cyprus. Wanneer Yiannis even niet oplet steekt Jimi pardoes de grens over naar het Turkse deel van het eiland. Mensen mogen zich inmiddels vrij bewegen, maar voor dieren ligt dat anders. Yiannis stort zich in een onvoorzien en komisch avontuur om zijn trouwe viervoeter terug te krijgen. Een film over vriendschap, toewijding en onmogelijke regels.

The Feminister is een bijzonder portret van Margot Wallström, de Zweedse Minister van Buitenlandse Zaken. Zij staat vooral bekend om haar feministische beleid en empathische inborst. We volgen haar gedurende vier jaar, waarin ze stof doet opwaaien door Palestina te erkennen en door Saudi-Arabië te bekritiseren. Ondertussen heeft ze te maken met ernstige bedreigingen en intimidatie.

Winnaar MTMF19. Dat blijft een verrassing.

Programma

12.00 – 13.30 Smuggling Hendrix
13.30 – 14.15 Lunch en filmbespreking
14.15 – 15.45 The Feminister
15.45 – 16.45 Pauze en filmbespreking
16.45 – 19.00 Winnende film
19.00 Borrel en filmbespreking

Kosten en opgave

De kosten zijn 25 euro voor 3 films, een lunch en twee drankjes. De kaartverkoop voor deze films is al begonnen. Geef je dus snel op bij Jan: predikantarminius@gmail.com

Agenda