21 december 2022

Suriname reis – Ontmoeting en gesprek met Surinaamse jongeren

Geschreven door Jonge Remonstranten

Sinds een paar jaar is de buitenlandreis een vast onderdeel op de agenda van Arminius. Zo ook dit jaar en wat voor een reis hebben wij in petto! In 2023 willen we er namelijk een bijzondere reis van maken naar Suriname! Een unieke bestemming op zich, maar wat deze reis extra speciaal maakt is dat het een uitwisseling is met jongeren daar, die mogelijk zal leiden tot een bezoek van hun naar Nederland in 2024.

Rafael Jantz at Wikipedia Commons

In 2023 start het Herdenkingsjaar Slavernijverleden, omdat op 1 juli 1863 de slavernij in Suriname en Caribisch eilanden wettelijk is afgeschaft en 10 jaar later (pas), en dus volgende jaar 150 jaar geleden, daadwerkelijk werd beëindigd. De relatie tussen Nederland en Suriname is getekend door het verleden en we zullen daarom hier zeker bij stilstaan. Het doel van de reis is vooral om samen met Surinaamse jongeren door gesprek, muziek en spel in te gaan op de vragen hoe wij nu in het leven staan en een plek vinden in deze wereld. Het lijkt ons waardevol om vanuit Nederland niet alleen met Arminianen deze reis te maken, maar ook andere jongeren uit te nodigen en daarmee een brede uitwisseling mogelijk te maken.

Wat betreft de praktische zaken zal de reis plaatsvinden van 16 tot en met 26 augustus 2023. Deelnemers worden gevraagd zelf een ticket te boeken, zodat je ruimte hebt eventueel nog een vakantie aan de reis vast te plakken. Om de kosten voor het verblijf in Suriname te dekken zal Arminius fondsen aanvragen. Afhankelijk van de toekenning van die fondsen wordt bepaald wat een eventuele eigen bijdrage is. We schatten de kosten nu in op €1300 voor het vliegticket en €400 voor het verblijf en de activiteiten in Suriname (dit laatste bedrag kunnen we hopelijk verlagen met fondsen die we ontvangen).

Graag horen we zo spoedig mogelijk of je interesse hebt om deel te nemen aan deze bijzondere reis! Het zou ons heel erg helpen met het organiseren van de reis om snel te weten hoeveel mensen mee willen.

Geef je op of voor meer informatie via secretarisarminius@gmail.com

Gerelateerd