Ahmed Aboutaleb staat voor compassie

Ahmed Aboutaleb staat voor compassie
Datum 7 oktober 2015
Tijd 20:00 uur
Entree
vrij

Met de Arminiuslezing wil de Rotterdamse Remonstrantse Gemeente bijdragen aan een proces van bezinning op de relevantie van de vrijzinnig-christelijke traditie voor de wereld van nu. Jaarlijks nodigt zij een bekende Rotterdammer uit om een lezing te geven met over ‘ik sta voor…’

Ahmed Aboutaleb staat voor compassie

Dit jaar is de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb uitgenodigd. Hij zal spreken over compassie. Rotterdam is een van de 69 steden die zich wereldwijd inzetten om van hun stad een stad van compassie te maken. Dat betekent: correcte en respectvolle informatie over andere tradities, godsdiensten en culturen verstrekken aan jongeren; positieve waardering van culturele en religieuze verscheidenheid stimuleren en bijdragen aan medeleven – gebaseerd op kennis, voor het leed van alle mensen – ook van hen die wij als onze vijanden zien.

Ahmed Aboutaleb (Beni Sidel, Marokko, 29 augustus 1961) is een Nederlandse politicus van Marokkaanse komaf. Hij is sinds 5 januari 2009 burgemeester van Rotterdam. Vanaf 22 februari 2007 was hij staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kabinet-Balkenende IV. Daarvoor was hij wethouder in de gemeente Amsterdam.

Ahmed Aboutaleb neemt regelmatig een duidelijke standpunt in. Compassie met vluchtelingen, hard voor bijvoorbeeld jihadstrijders. De Arminiuslezing is een mooie kans om te ontdekken wat Aboutaleb beweegt. Wil je alvast verdiepen? Kijk dan naar zijn interview bij Zomergasten.

 

Agenda