Contact

predikant/pastor Jonge Remonstranten Jan BerkvensJan Berkvens is één van onze predikanten

Met veel plezier ben ik de voorganger van Arminius. Het is leuk om met jonge mensen te werken, die bezig zijn met studie- en beroepskeuzes, maar ook met vragen rond zingeving, het inrichten van je privéleven en het opbouwen van je vriendenkring.

Samen met de vrienden van Arminius organiseer ik elke maand een activiteit waar ook jij bij aan kunt sluiten. Je kunt bij mij ook terecht voor een persoonlijk gesprek. Alle onderwerpen zijn bespreekbaar, dus voel je vrij om mij een mail te sturen of te bellen. Ik sta je graag te woord.

Je kunt Jan bereiken via jan@domineeberkvens.nl  –  06 57 04 03 20

Leonie van Staveren is één van onze predikanten

Na jaren zelf Arminiaan te zijn, mag ik nu aan de slag als pastor van Arminius. Ik kijk ernaar uit om samen met het bestuur en de vrienden van Arminius boeiende activiteiten op te zetten, waarbij de gezelligheid hand in hand gaat met het nadenken over het leven en de plek die geloof (en twijfel) daarin heeft.

Tijdens mijn studie theologie leerde ik de remonstranten en dus ook Arminius kennen en daar voelde ik me al snel thuis. Ik hou van de ruimte die er bij remonstranten is om dingen in twijfel te trekken of vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Ook is er volop ruimte om elders je inspiratie vandaan te halen. In mijn geval is dat… Spanje. Zo ben ik een beetje ‘verliefd’ geworden op de spiritualiteit van een katholiek klooster dat ik tijdens een pelgrimstocht op de Camino de Santiago heb ontdekt. De rituelen, de stilte en de taal – Spaans en toch wel behóórlijk religieus – raken me en boren in mij een soort vroomheid aan die ik in de gemiddelde kerkdienst niet kan evenaren. Eenmaal thuis geniet ik dan weer van een nuchtere preek. Zo blijf ik qua geloof een zoeker en een grensganger; een vrome twijfelaar.

Je bent bij mij altijd welkom voor een goed gesprek; als je ergens mee zit, voor een moeilijke keuze staat, je hart wil luchten of gewoon eens wat wil filosoferen over de zin van het/jouw leven. Spreek me aan bij een van onze activiteiten, of stuur me een berichtje: pastorarminius@gmail.com – 06 42132341

Marjolein Burgers is onze voorzitter

Ik kom uit een Remonstrants nest en als kind gingen we naar naar de Remonstrantse kerk. Tijdens mijn studententijd was ik actief bij een christelijke studentenverenigingn en ben ik ook meer gaan nadenken over wat ik eigenlijk zelf geloof. Ik heb verschillende kerken geprobeerd, maar voelde me toch het meeste thuis bij de Remonstranten en Arminius. Arminius is voor mij een plek waar iedereen welkom is, waar we elkaar inspireren en naar elkaar luisteren, en waar we het heel gezellig hebben met elkaar.

Ik heb er zin in om als voorzitter van Arminius mooie activiteiten te organiseren en nieuwe mensen te ontmoeten. Wil je meer weten over Arminius en onze activiteiten? Ik vind het heel leuk om van je te horen! Mijn e-mailadres is: voorzitterarminius@gmail.com.

Irina Angyal is onze secretaresse

Met veel plezier ben ik lid van Arminius. Een groep mensen die met elkaar leuke en inspirerende activiteiten doen. Vaak gaat het over zingeving, maar ook het alledaagse komt aan de orde. In deze tijd ontmoeten we elkaar vaak via de computer,  ook dan merk je dat er iets gebeurt. We voelen en vullen elkaar aan. De onderwerpen zijn heel verschillend, zoals je werk, je geloof, het klimaat of hoe je een voorstelling ervaren hebt. We hebben een aantal vaste activiteiten, zoals een kerkdienst mee voorbereiden, een kloosterweekend, een start weekend en een buitenlandse reis. Daarnaast doen we ook andere activiteiten zoals een film bekijken of naar het theater of museum gaan.

In het dagelijkse leven ben ik intensive care verpleegkundige. Een mooi vak, wat in deze tijden wel druk met zich mee brengt. Ondanks dat wil ik me toch inzetten als algemeen bestuurslid en zo wil ik mijn bijdrage leveren aan deze mooie groep mensen. Voel je vrij om met vragen van welke aard ook aan te kloppen bij het bestuur of bij Jan onze predikant. Wellicht komen we samen een stapje verder. Ik hoop je te ontmoeten bij een van onze volgende activiteiten.

Als je vragen hebt of meer wilt weten kun je contact met mij opnemen via secretarisarminius@gmail.com

Anne Lijzen is algemeen bestuurslid

Van huis uit ben ik met het Remonstrantse gedachtegoed opgegroeid. Hoe kan het ook anders met een vader als predikant van de Remonstranten? 😉 Toen ik mij bij Arminius aansloot, voelde het gauw vertrouwd. Dat heeft niet alleen met de benadering van het geloof te maken, maar ook met de open en vrije sfeer die aanwezig is. Iedereen is welkom, hoe divers we ook zijn. Ruimte voor zingeving, serieuze gesprekken en humor in een ontspannen sfeer brengen Arminianen en belangstellenden snel dichter bij elkaar. Dit maakt ons een bijzondere en hechte groep.

Ik zet mij graag in voor deze plek waar iedereen zich thuis mag voelen – met of zonder religieuze achtergrond – en terecht kan met zijn of haar zoektocht naar het geloof. En uiteraard, niet minder belangrijk: een plek waar nieuwe vriendschappen ontstaan. Voel je altijd vrij om contact op te nemen!

Als je vragen hebt of meer wilt weten kun je contact met mij opnemen via secretarisarminius@gmail.com

Harm Bult is algemeen bestuurslid

Later meer informatie

Als je vragen hebt of meer wilt weten kun je contact met mij opnemen via secretarisarminius@gmail.com