Contact

predikant/pastor Jonge Remonstranten Jan BerkvensJan Berkvens is één van onze predikanten

Met veel plezier ben ik de voorganger van Arminius. Het is leuk om met jonge mensen te werken, die bezig zijn met studie- en beroepskeuzes, maar ook met vragen rond zingeving, het inrichten van je privéleven en het opbouwen van je vriendenkring.

Samen met de vrienden van Arminius organiseer ik elke maand een activiteit waar ook jij bij aan kunt sluiten. Je kunt bij mij ook terecht voor een persoonlijk gesprek. Alle onderwerpen zijn bespreekbaar, dus voel je vrij om mij een mail te sturen of te bellen. Ik sta je graag te woord.

Je kunt Jan bereiken via jan@domineeberkvens.nl  –  06 57 04 03 20

Leonie van Staveren is één van onze predikanten

Na jaren zelf Arminiaan te zijn, mag ik nu aan de slag als pastor van Arminius. Ik kijk ernaar uit om samen met het bestuur en de vrienden van Arminius boeiende activiteiten op te zetten, waarbij de gezelligheid hand in hand gaat met het nadenken over het leven en de plek die geloof (en twijfel) daarin heeft.

Tijdens mijn studie theologie leerde ik de remonstranten en dus ook Arminius kennen en daar voelde ik me al snel thuis. Ik hou van de ruimte die er bij remonstranten is om dingen in twijfel te trekken of vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Ook is er volop ruimte om elders je inspiratie vandaan te halen. In mijn geval is dat… Spanje. Zo ben ik een beetje ‘verliefd’ geworden op de spiritualiteit van een katholiek klooster dat ik tijdens een pelgrimstocht op de Camino de Santiago heb ontdekt. De rituelen, de stilte en de taal – Spaans en toch wel behóórlijk religieus – raken me en boren in mij een soort vroomheid aan die ik in de gemiddelde kerkdienst niet kan evenaren. Eenmaal thuis geniet ik dan weer van een nuchtere preek. Zo blijf ik qua geloof een zoeker en een grensganger; een vrome twijfelaar.

Je bent bij mij altijd welkom voor een goed gesprek; als je ergens mee zit, voor een moeilijke keuze staat, je hart wil luchten of gewoon eens wat wil filosoferen over de zin van het/jouw leven. Spreek me aan bij een van onze activiteiten, of stuur me een berichtje: pastorarminius@gmail.com – 06 42132341

Marjolein Burgers is onze voorzitter

Ik kom uit een Remonstrants nest en als kind gingen we naar naar de Remonstrantse kerk. Tijdens mijn studententijd was ik actief bij een christelijke studentenverenigingn en ben ik ook meer gaan nadenken over wat ik eigenlijk zelf geloof. Ik heb verschillende kerken geprobeerd, maar voelde me toch het meeste thuis bij de Remonstranten en Arminius. Arminius is voor mij een plek waar iedereen welkom is, waar we elkaar inspireren en naar elkaar luisteren, en waar we het heel gezellig hebben met elkaar.

Ik heb er zin in om als voorzitter van Arminius mooie activiteiten te organiseren en nieuwe mensen te ontmoeten. Wil je meer weten over Arminius en onze activiteiten? Ik vind het heel leuk om van je te horen! Mijn e-mailadres is: voorzitterarminius@gmail.com.

Harm Bult is onze penningmeester

Als iemand die vernoemd is naar (een) Arminius ben ik in een betrekkelijk ongelovig nest opgegroeid. Ik ging wel naar de bijbellessen op mijn openbare basisschool, maar met een moeder als niet praktiserend katholiek en een vader die tijdens mijn opvoeding atheïst was, heb ik weinig vanuit huis meegekregen. Nee, ik ben bij Arminius terecht gekomen omdat ik graag meer diepgang wilde in mijn zingeving en aan de andere kant graag wilde weten in wat voor traditie we nou eigenlijk staan. Na een korte Google search naar ‘meest vrijzinnige kerk’ kwam ik bij de jongerengemeente van de Remonstranten terecht. Ik vind het fijn om met mensen te praten over wat hen drijft en wat ze belangrijk vinden. Ik vind het fijn om uit te zoeken wie God is, de Onzienlijke, ook al heeft dat voor mij niet per se een doel.

Voor mij gaat het vooral ook om hoe ik in de wereld sta en waar die wereld naar toe gaat. En wat mij betreft is dat een vrije wereld waar alle intersecties zichzelf kunnen zijn en waar iedereen zich veilig en zonder gevaarlijke klimaatverandering zich in kan begeven. Werkend als duurzaamheidsadviseur voor de gebouwde omgeving probeer ik dan ook daar mijn steentje in bij te dragen. Mocht je mij willen bereiken over (financiële) zaken, mail dan naar penningmeesterarminius@gmail.com.

Bruno Ávila Eça de Matos is onze penningmeester

Ik kom oorspronkelijk uit Brazilië en ben in Nederland terechtgekomen voor mijn studie. Via online zoeken kwam ik bij de Remonstrantse Gemeente Eindhoven terecht. Zodra ik een beetje in het Nederlands kon communiceren, besloot ik het te bezoeken. De maanden gingen voorbij en beetje bij beetje leerde ik meer over het remonstrantse geloof en haar geschiedenis. Toen ik over Arminius hoorde, raakte ik meteen geïnteresseerd. Zo snel mogelijk deed ik mee aan mijn eerste activiteit.

De openheid, het respect en de sfeer die ik vond bij mijn genoten hebben me gewonnen. Voor mij is Arminius een omgeving van zelfreflectie, geloof, uitwisseling en integratie. Ik ben blij deel uit te maken van deze geweldige groep.

Arminiaan zijn betekent voor mij samen groeien op een plek waar het ook okee is om het niet te weten en tegelijkertijd gerespecteerd te worden in je zoektocht. Het gaat erom uit onze dagelijkse routines te stappen en de tijd te nemen om het leven echt te ervaren. Wil je in contact komen, dan kan je mij vinden via penningmeesterarminius@gmail.com.

Sascha Láoh is onze secretaris

Sinds dat ik klein was ga ik naar de Remonstrantse kerk, de Geertekerk in Utrecht. Eerst bij het verteluur, later de klub en toen ik ging studeren besloot ik uiteindelijk bij Arminius te gaan. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Iedereen is heel open en vriendelijk en ik werd gelijk meegenomen in de groep.

Arminius is voor mij een plek waar ik een moment rust pak, stil sta en nadenk over mezelf, andere om mij heen en de situatie in de wereld. Het is een plek voor denken, doen en gezellig met elkaar discussiëren over levensbeschouwelijke onderwerpen.

In het bestuur heb ik de taak gekregen om mail en website bij te houden. Als je vragen hebt over activiteiten schroom niet om contact met ons op te nemen en dan zal ik mijn best doen je vragen te beantwoorden.

Als je vragen hebt of meer wilt weten kan je contact met mij opnemen via secretarisarminius@gmail.com

Anne Lijzen is algemeen bestuurslid

Van huis uit ben ik met het Remonstrantse gedachtegoed opgegroeid. Hoe kan het ook anders met een vader als predikant van de Remonstranten? 😉 Toen ik mij bij Arminius aansloot, voelde het gauw vertrouwd. Dat heeft niet alleen met de benadering van het geloof te maken, maar ook met de open en vrije sfeer die aanwezig is. Iedereen is welkom, hoe divers we ook zijn. Ruimte voor zingeving, serieuze gesprekken en humor in een ontspannen sfeer brengen Arminianen en belangstellenden snel dichter bij elkaar. Dit maakt ons een bijzondere en hechte groep.

Ik zet mij graag in voor deze plek waar iedereen zich thuis mag voelen – met of zonder religieuze achtergrond – en terecht kan met zijn of haar zoektocht naar het geloof. En uiteraard, niet minder belangrijk: een plek waar nieuwe vriendschappen ontstaan. Voel je altijd vrij om contact op te nemen!

Als je vragen hebt of meer wilt weten kun je contact met mij opnemen via secretarisarminius@gmail.com