Contact

predikant/pastor Jonge Remonstranten Jan BerkvensJan Berkvens is onze predikant

Met veel plezier ben ik de voorganger van Arminius. Het is leuk om met jonge mensen te werken, die bezig zijn met studie- en beroepskeuzes, maar ook met vragen rond zingeving, het inrichten van je privéleven en het opbouwen van je vriendenkring.

Samen met de vrienden van Arminius organiseer ik elke maand een activiteit waar ook jij bij aan kunt sluiten. Je kunt bij mij ook terecht voor een persoonlijk gesprek. Alle onderwerpen zijn bespreekbaar, dus voel je vrij om mij een mail te sturen of te bellen. Ik sta je graag te woord.

Je kunt Jan bereiken via jan@domineeberkvens.nl  –  06 57 04 03 20

 

Startweekend Jonge Remonstranten 2018Simon Haazen is onze voorzitter

Een aantal jaar geleden ben ik via Taizé en na een mooie reis naar Israël en Palestina vriend geworden van Arminius. In de activiteiten van Arminius kom ik meer tot mezelf én in contact met anderen. Ik heb nieuwe mensen ontmoet en bijzondere plekken bezocht. Daarin ervaar ik rust, ruimte en inspiratie, maar ook veel avontuur!

Bij Arminius voel ik mij vrij om op het gebied van geloven helemaal mijn eigen ding te doen. Er is ruimte om na te denken en te praten over betekenisvolle zaken, maar ook voor plezier en het leven van alledag. Ik voel me onderdeel van de groep en van de activiteiten die we doen. We maken het echt samen.

Mocht je meer willen weten over onze activiteiten, stuur mij dan vooral een mail. Mijn e-mailadres is: voorzitterarminius@gmail.com.

 

Floor Overbeek is onze secretaris

Ik ben Floor en sinds kort heb ik mijn vertrouwde plekkie in Utrecht verruild voor het mooie Zeist! Met mijn 34 jaar behoor ik inmiddels tot de “oudere” jongere van Arminius.

Tijdens mijn studententijd ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de Remonstranten, door een activiteit georganiseerd door de Geertekerk. Ik merkte al snel dat de manier van geloofsbeleving mij erg aansprak: open, ruimte voor twijfel en een andere mening, een gezonde dosis zelfkritiek en brede thema’s wat betreft zingeving.

Zo’n twee jaar geleden ben ik ook aan de activiteiten van Arminius deel gaan nemen. De openheid voor nieuwe leden voelde als een warm welkom. De combinatie van gezelligheid, verdieping en leuke en originele culturele activiteiten maakt Arminius voor mij waardevol en inspirerend. Ik heb daarom ook zin om me op deze manier in te kunnen zetten voor Arminius  en er ondanks deze gekke corona-tijd er een mooi jaar van te maken!

Mocht je vragen hebben dan kun je mij bereiken via secretarisarminius@gmail.com, of via Jan of Simon.

 

Irina Angyal is ons algemeen bestuurslid

Met veel plezier ben ik lid van Arminius. Een groep mensen die met elkaar leuke en inspirerende activiteiten doen. Vaak gaat het over zingeving, maar ook het alledaagse komt aan de orde. In deze tijd ontmoeten we elkaar vaak via de computer,  ook dan merk je dat er iets gebeurt. We voelen en vullen elkaar aan. De onderwerpen zijn heel verschillend, zoals je werk, je geloof, het klimaat of hoe je een voorstelling ervaren hebt. We hebben een aantal vaste activiteiten, zoals een kerkdienst mee voorbereiden, een kloosterweekend, een start weekend en een buitenlandse reis. Daarnaast doen we ook andere activiteiten zoals een film bekijken of naar het theater of museum gaan.

In het dagelijkse leven ben ik intensive care verpleegkundige. Een mooi vak, wat in deze tijden wel druk met zich mee brengt. Ondanks dat wil ik me toch inzetten als algemeen bestuurslid en zo wil ik mijn bijdrage leveren aan deze mooie groep mensen. Voel je vrij om met vragen van welke aard ook aan te kloppen bij het bestuur of bij Jan onze predikant. Wellicht komen we samen een stapje verder. Ik hoop je te ontmoeten bij een van onze volgende activiteiten.

Als je vragen hebt of meer wilt weten kun je contact met mij opnemen via secretarisarminius@gmail.com of via Jan of Simon