Wie ben jij?

Jij bent tussen de 18 en 35 jaar oud. Je bent geïnteresseerd in religie en zingeving en wil hier iets mee doen. In het opzoeken van stilte, in het ondernemen van activiteiten, in het ontdekken, in het samen met anderen beleven of alleen.

Je hebt wel eens een kerk bezocht. Misschien niet heel vaak. Misschien wel regelmatig. Je laat je niet door anderen vertellen wat je moet doen of geloven, maar je wil daar wel graag in uitgedaagd worden. De verhalen uit de bijbel wat betekenen die nou eigenlijk? Waar staan ze voor? En wat heb ik eraan?

Maar er zijn ook andere verhalen die je interesseren. Een persoonlijk verhaal van een leeftijdsgenoot, een lied, een schilderij, een boek of een foto. Het lijkt je leuk om samen iets te doen met anderen met een zelfde soort interesse. Wandelen, een stad bezoeken, een concert, een expositie en een kerk hier en daar.

En als het even uitkomt ontstaat er een gesprek. Het kan zijn dat iemand ergens heel anders over denkt dan jij. Maar dat is geen probleem. Je vindt het juist fijn dat er ook mensen zijn die ergens op een andere manier naar kijken.

Herken je jezelf in bovenstaand verhaal? Dan is Arminius iets voor jou!

 

Een Arminiaan op avontuur in Berlijn.