Alain Verheij – God en ik

Alain Verheij – God en ik
Datum 8 juni 2018
Tijd 20:00 uur
Locatie Utrecht

Op 8 juni organiseren de jonge Remonstranten Utrecht een avond in de Geertekerk voor alle jonge Remonstranten en in het bijzonder voor nieuwe mensen. ZE hebben een inspirerende spreker gevonden. Alain Verheij komt vertellen over zijn nieuwe boek: God en ik.

Maar wie is Alain?
Hij noemt zichtzelf onafhankelijk theoloog. Op zijn site is te lezen:
Hoe praat een seculiere cultuur over religie? Welke invloed heeft geloof in het politieke speelveld? Kan de Bijbel vandaag nog relevante lessen bieden aan een weldenkende 21ste-eeuwer? Wat is de link tussen eeuwenoude tradities en de berichten die je vandaag en morgen in de media ziet? Daar kan ik uren over praten.
Dat doe ik dan ook: op Twitter en Facebook, waar mijn carrière als publiek theoloog begon. Op blogs en Blendle, waar ik langere analyses kan schrijven. In kranten en tijdschriften, maar ook op radio en televisie.

En 8 juni komt hij dus naar de Geertekerk om in gesprek te gaan. Wie al wat meer wil weten over deze jonge theoloog een link naar een interview met hem en een recensie van zijn boek.

Naast dit gesprek zal Bart-Jan een presentatie geven over nieuwe plannen voor de jonge RemonstrantenUtrecht en blikt hij terug op wat zij allemaal al gedaan hebben. Uiteraard is er ook tijd om te kletsen en elkaar beter te leren kennen onder het genot van koffie en thee vooraf of een borrel achteraf.

Wie wat waar?

De jonge Remonstranten Utrecht hopen jou te ontmoeten op 8 juni! Vanaf 19:30 is iedereen welkom, rond 20:00 start het ‘inhoudelijke’ deel van de avond, in de Zuid-Foyer van de Geertekerk.

Heb je vragen of wil je je opgeven (niet noodzakelijk), mail dan naar jonge.remonstranten@geertekerk.nl

Agenda