Arminius gaat naar de Dodenmis

Datum 17 juni 2023
Tijd 20:30 - 22:30 uur
Locatie Den Haag
Entree
€ 10 - 20

Het leven zelf is al raadselachtig genoeg, maar het mysterie van de dood roept nog veel meer vraagtekens op. Als de dood dan op de deur klopt, wordt het stervensproces met allerlei mystieke rituelen omgeven. Nog nooit klonk het dodenmis ritueel zo louterend als bij de Koreaans-Nederlandse componiste Seung-Won Oh. Imponerende slagwerkpartijen, meditatieve strijkpassages en hemelse stemmen smelten samen tot een spiritueel momentum. Het publiek maakt letterlijk deel uit van een intense concertervaring. Onbegrensde, tijdloze muziek die moeiteloos eeuwen doorkruist.

In haar dodenmis is een hoofdrol weggelegd voor New European Ensemble, de zangers van Cappella Pratensis en een alt, die een zinderend en tijdloos ritueel ontketenen. Het is uniek dat dit werk in Nederland wordt uitgevoerd en wij zijn daarbij!

Wij gaan in gesprek met de jonge Nederlands-Sri Lankaanse dirigent Manoj Kamps, die dit bijzondere werk zal dirigeren. Manoj zal ons meenemen door het stuk en aangeven waar we op moeten letten tijdens de uitvoering. We kunnen allerlei vragen aan hen stellen, die je anders nooit beantwoord krijgt.

Wij kopen de kaartjes en zorgen voor een drankje na de voorstelling. Laat snel weten dat je komt, zodat we de kaartjes op tijd en met korting kunnen aanschaffen.

Agenda