Arminius ontmoet online – Can we afford the rich?

Arminius ontmoet online – Can we afford the rich?
Datum 10 februari
Tijd 20:00 uur
Locatie Online
Entree
Gratis

Op zaterdag 10 februari bespreken we de nieuwe documentaire Breaking Social. In deze documentaire zien we hoe we voor de gek gehouden worden: als je je best doet, dan kom je er wel. Nou, niet helemaal. Want het sociale contract waar die gedachte op gebaseerd is, wordt uitgehold door het winstbejag dat de wereldorde van vandaag beheerst. Wie bepaalt eigenlijk hoe de wereldorde in elkaar zit en staan wij dat toe? Verschillende activisten laten zie wat je kunt doen.

Deze online Zoom bijeenkomst is onderdeel van de uitwisseling met Surinaamse jongeren van de Youth Rock Foundation. Deze groep komt in augustus naar Nederland. Meer interesse? Neem contact op met Jan (jan@domineeberkvens.nl).

De documentaire is vanaf 1 februari te zien in de bios of hier

Klik hier om naar de Google Meet bijeenkomst te gaan

Meer over de docu:

Werk hard, speel volgens de regels en je wordt beloond, toch? Nou, niet helemaal. In deze hoopvolle film volgt docu-veteraan Fredrik Gertten (Push, Bikes vs Cars) activisten die wereldwijd in opstand komen tegen sociale ongelijkheid en corruptie. Met bijdragen van Rutger Bregman (‘De meeste mensen deugen’) en de Amerikaanse auteur Sarah Chayes.

Samenlevingen zijn gebaseerd op het idee van een sociaal contract: we betalen allemaal netjes belasting om er allemaal op vooruit te gaan. Maar de realiteit is anders. Winst wordt via belastingparadijzen weggesluisd en de grond wordt leeg geboord zonder dat de samenleving daar iets voor terugkrijgt. Fredrik Gertten toont ons hoe corruptie en ongelijkheid een globaal probleem is. Van een vermoorde onderzoeksjournalist in Malta tot een waterloze rivier in Chili. Maar het omslagpunt is bereikt. Wereldwijd komen activisten in opstand. Ze vertellen ons wat hen dat deed besluiten, maar ook hoe ze worden tegengewerkt. Kan het tij worden gekeerd?

Breaking Social laat ons nadenken over de bouwstenen van onze samenleving en probeert een zaadje hoop te planten in ieder van ons.

Agenda