Buitenlandreis – Berlijn

Buitenlandreis – Berlijn
Datum 10 mei 2018 - 13 mei 2018
Locatie Berlijn

Yeah! We gaan weer op buitenlandreis! Naar Berlijn deze keer. Deze mooie stad stond al langer op ons verlanglijstje.

Aanleiding voor deze reis is een bezoek aan het Forum der Remonstranten in Berlijn, een groep geïnteresseerden die regelmatig samenkomen rond het Remonstrantse gedachtegoed. Met het forum willen we in gesprek over hedendaagse thema’s rondom geloof. Daarnaast  staat er een Taizé viering in de Berliner Dom op het programma.

Op vrijdag zullen we een rondwandeling doen over de Joodse cultuur en historie in Berlijn, zie de website om idee te krijgen van de wandeling: .
Daarnaast bezoeken we op zaterdag de Ibn Rushd-Goethe Moskee, deze moskee staat voor een liberale Islam, waarbij mannen en vrouwen in dezelfde ruimte mogen bidden, een hoofddoek niet verplicht is, en LGBT mensen ook welkom zijn. Deze moskee is vorig jaar opgericht en zorgde voor veel ophef. We gaan met iemand van deze moskee in gesprek over liberaal moslim en christen zijn.

En natuurlijk zullen we volop de tijd hebben om deze levendige en culturele stad te ontdekken en op te gaan in het uitgaansleven! 

Wanneer: Donderdag 10 t/m zondag 13 mei, we vertrekken op donderdag 10 mei rond 8.00 uur vanuit Nederland, afhankelijk van locatie.

Kosten: € 160 voor werkenden, €140 voor studenten (€15 extra voor niet-leden)

Vervoer: We gaan met de auto naar Berlijn.

Opgeven

Ben je al enthousiast om mee te gaan? Geef je dan op door een mailtje te sturen naar penningmeesterarminius@gmail.com, graag opgeven voor 18 maart. Ben je wel geïnteresseerd maar twijfel je nog, stuur dan ook een mailtje zodat we je op de hoogte kunnen houden over het aantal beschikbare plaatsen. Er zijn 12 plaatsen beschikbaar, dus geef je snel op!

Agenda