Buitenlandreis 2022: Roemenië

Buitenlandreis 2022: Roemenië
Datum 12 juli 2022 - 21 juli 2022
Locatie Roemenië
Entree
450

Van 12 tot 21 juli gaan we naar Roemenië. We hebben een geweldig programma samengesteld waarin we het land en het Roemeense leven ontdekken. Inspirerende activiteiten en ontspanning gaan hand in hand. We zijn te gast bij de jongeren van de Unitarische gemeenschap in Transsylvanië. De Unitarische gemeenschap lijkt qua gedachtengoed op de remonstranten. De eerste dagen laten de Roemeense jongeren hun stad Cluj-Napoca zien. De stad is een smeltkroes van verschillende geloven. We bezoeken het kasteel van Graaf Dracula en zwemmen in een meer.

Daarna wordt het tijd om de handen uit de mouwen te steken: op het platteland helpen we samen met Roemeense jongeren een aantal gemeenschappen met allerlei klussen die gedaan moeten worden: we schilderen, hakken hout en maken een speeltuin. Terwijl we bezig zijn leggen we contact met de gemeenschappen die daar leven en zijn zo voor een paar dagen onderdeel van hun leven. We ontspannen in de berg- en bosachtige omgeving, eten gezamenlijk en verzorgen met de lokale Unitarische gemeenschap een zondagse viering.

Deze reis is de kans om een deel van Oost-Europa te bezoeken waar je anders niet snel zou komen. Maar ook om actief zijn voor een betere wereld te combineren met ontspanning en gezelligheid!

En duur is het niet: Naast je vliegticket (150 euro retour) zijn de kosten 450 euro. Hierin zitten de lokale vervoerskosten, 8 overnachtingen met ontbijt, lunch en diner op het platteland, en toegangsbewijzen. Als je liever met de trein of eigen vervoer gaat, is dat natuurlijk geen probleem.

Geef je hier snel op voor de eerste buitenlandreis in lange tijd!

Voor vragen kun je contact opnemen met onze voorganger Jan.

Agenda