Kloosterweekend – Delen, meer dan een muisklik

Kloosterweekend – Delen, meer dan een muisklik
Datum 9 november 2018 - 11 november 2018
Tijd 17:00 - 15:00 uur
Locatie Huissen
Entree
55-70 euro

Ons jaarlijkse kloosterweekend wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 11 november in het klooster van Huissen. Die zondag is het de feestdag van Sint Maarten. Sint Maarten scheurde volgens de overlevering zijn mantel in tweeën om hem te delen met een arme bedelaar. Hij gaf iets weg van zichzelf. Dat is nog eens anders delen dan een Facebookbericht doorsturen!

Tijdens het weekend zullen we verhalen, ervaringen, voedsel en kamers met elkaar delen. Het thema van het weekend is: “Delen: meer dan een muisklik.” We zullen gesprekken hebben over het thema, maar ook staan er een bijbelquiz, een stiltewandeling en een gesprek met een van de broeders uit het klooster. Ook is er ruimte om zelf rond te lopen in de prachtige omgeving of met Jan te delen wat je bezighoudt in een persoonlijk gesprek op het programma. Verder nemen we zoals gebruikelijk deel aan de getijdengebeden in het klooster en is er ruimte voor gezelligheid.

Programma

We volgen het ritme van het kloosterleven, in Huissen betekent dit tweemaal daags een korte viering. Tussendoor maken we kennis met het klooster en de broeders, maken we een stiltewandeling en voeren we gesprekken over delen. Tussendoor is er alle ruimte om je in stilte terug te trekken. Onze predikant Jan is het hele weekend beschikbaar voor één-op-één gesprekken.

Details

We zijn vanaf 17 uur welkom in Huissen en krijgen daar een broodmaaltijd. Op zondag vertrekken we na de (warme) middagmaaltijd. De kosten zijn per persoon 62 euro. We vragen de deelnemers een bijdrage tussen 55 en 65 euro, afhankelijk van wat je kan betalen. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar, dus geef je snel op! Mail hiervoor naar Saskia: voorzitterarminius@gmail.com

Agenda