Pinksterpelgrimage (afgelast)

Pinksterpelgrimage (afgelast)
Datum 30 mei 2020 - 31 mei 2020
Tijd 10:00 - 18:00 uur
Locatie Groene Hart
Entree
40

Deze activiteit is helaas afgelast vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. In plaats daarvan vinden regelmatig online activiteiten plaats. Mensen die Arminius willen leren kennen zijn ook hierbij van harte welkom. Deze activiteiten worden soms kort van tevoren in de agenda gezet. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Een bijzondere reis dit jaar, in de vorm van een pelgrimage. Ken je dat gevoel, dat het wel heel toevallig is hoe dingen soms gaan? Dat je je afvraagt: Is dit nou toeval, of wat?! Sommige mensen geloven niet in toeval, maar in de heilige geest. Wij gaan op zoek tussen toeval en heilige geest. Op de fiets, met de kajak, in oude remonstrantse kerken in het Groene Hart. Laat je verrassen door het toeval. Of door de heilige geest.

We beginnen zaterdagochtend bij een kerk aan de rand van het groene hart en fietsen vervolgens naar Nieuwkoop. Onderweg stoppen we bij een aantal remonstrantse kerkjes waar we met het thema bezig zullen zijn en steeds een liturgisch moment vormgeven. We overnachten in Nieuwkoop waar we pinkstermorgen vieren met de remonstranten aldaar. Na een lunch gaan we de plassen op in kajaks. Aan het einde van de middag halen we onze spullen op en fietsen we naar Leiden of Alphen, waar we de fietsen inleveren en altijd nog kunnen besluiten of we met elkaar ergens een hapje eten of niet.

Agenda