Startweekend ‘In welke woorden kan jij wonen?’

Startweekend ‘In welke woorden kan jij wonen?’
Datum 2 september 2016 - 4 september 2016
Tijd 18:00 uur
Locatie Hilversum
Entree
52,50/60

Ieder (kerkelijk) jaar starten we met het Startweekend. We brengen samen een weekend door op de Hoorneboeg in Hilversum. Dit landgoed is gelegen aan de Hilversums hei. Een mooie plek voor ontspanning, bezinning en samenzijn. En voor een kampvuur en buitenspellen..


notenbalkArminius, daar zit muziek in!!notenbalk

Vrijdagavond maken we kennis en/of praten we bij. Neem een lied(tekst) mee die jou aanspreekt (of juist niet), een lied waarmee je jezelf kunt introduceren.
musicerende jonge remonstranten

Zaterdag we gaan onder leiding van Maarten van der Bijl (die twee jaar geleden een mooie zangworkshop gaf) aan de slag met liederen, zingen, lezen, woordkunst en vooral bezig met de vraag: IN WELKE WOORDEN KAN JIJ WONEN? Je kunt een eigen lied kiezen om mee te nemen, een lied dat je prachtig vindt, de tekst, of de melodie, of een lied dat je raakt (al weet je niet waarom).

Met Japke kijken we naar een lied van Herman Finkers: wat bestaat en wat is verzonnen? Het gaat over (het bestaan van) de hemel. Een couplet:notenbalk 2
‘De veertigste van Mozart en de liedjes van Jacques Brel
zijn ook ooit verzonnen’, zei ik, ‘toch bestaan ze wel.
Iets kan zijn verzonnen en daardoor juist bestaan.
Dat soms iets niet verzonnen is, neemt men zomaar aan.’

Natuurlijk is er ruimte voor spel en ontmoeting, gezelligheid, wandelen en serieuze gesprekken. Zaterdagavond zitten we samen rond het kampvuur.

Zondag gaan we naar de kerkdienst bij de remonstrantse gemeente in Hilversum. Arminiaan Tim Steen zal tijdens deze dienst belijdenis doen!
Het weekend wordt voorbereid door Eva, Wietske en Froukje. Zij zullen helaas ook afscheid van ons nemen, hun tijd bij Arminius zit erop!

Kosten en opgave

De kosten voor dit weekend zijn: € 52,50 voor leden en € 60 voor niet leden.
Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar Japke.

Agenda