Arminius goes Suriname

Arminius goes Suriname
Datum 17 augustus - 28 augustus
Locatie Suriname
Rafael Jantz at Wikipedia Commons

Sinds een paar jaar is de buitenlandreis een vast onderdeel op de agenda van Arminius. Arminius is een groep jongeren van 18-35 jaar, waar we met elkaar in gesprek zijn over levensbeschouwing en maatschappelijke thema’s. Ook organiseren we activiteiten als een kloosterweekend, een strand- en duindag en bezoeken we voorstellingen.

Dit jaar hebben we een heel bijzondere bestemming in petto: Suriname! Een unieke bestemming op zich, maar wat deze reis extra speciaal maakt is dat het een uitwisseling is met jongeren daar, die mogelijk zal leiden tot een bezoek van hun naar Nederland in 2024.

In 2023 start het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Op 1 juli 1863 is de slavernij in Suriname en Caribisch eilanden wettelijk afgeschaft en 10 jaar later (pas), en dus volgende jaar 150 jaar geleden, daadwerkelijk beëindigd. De relatie tussen Nederland en Suriname is getekend door het verleden en we zullen hier zeker bij stilstaan. Het doel van de reis is vooral om samen met Surinaamse jongeren door gesprek, muziek, spoken word en theater in te gaan op de vragen hoe wij naar het gemeenschappelijke verleden kijken, nu in het leven staan en hoe we onze toekomst vorm willen geven.

Wat betreft de praktische zaken zal de reis plaatsvinden van 17 tot en met 27 augustus 2023. We hebben flinke subsidie ontvangen, dus de kosten voor deelname zijn teruggebracht tot ongeveer €1300. Dit is inclusief het ticket.

We gaan met een groep van 15 jongeren naar Suriname en ontmoeten in Paramaribo 15 jongeren van daar. Daarmee werken we gedurende een aantal dagen aan een programma waarmee we jongeren in het binnenland zullen ontmoeten. Met een korjaal reizen we de Surinamerivier af naar Nieuw Aurora, waar we een paar dagen met jongeren in het binnenland zullen doorbrengen.

Wil je deze unieke kans niet laten lopen, of nog even wat meer wilt weten, neem dan contact op met:

jan@domineeberkvens.nl

secretarisarminius@gmail.com

Agenda