Weekend Groningen Jonge Remonstranten

Datum 9 april 2016 - 10 april 2016
Locatie Groningen
Entree
35 euro/40 euro

We gaan er weer even tussenuit!

Het is bijna een gewoonte geworden, om ook in het voorjaar nog lekker een weekendje met elkaar weg te gaan. Dit jaar geen exotische, buitenlandse bestemming, maar wel: Groningen! De predikant van de Groningse Remonstrantse gemeente heeft ons namelijk uitgenodigd..

Tijdens dit weekend zullen we veel van de ‘Martinistad’ en haar plaatselijke remonstrantse gemeente gaan zien. We vertrekken op zaterdag bijtijds vanaf de verschillende plaatsen in het land, zodat we rond een uur of elf met het programma van start kunnen gaan. Na een gezamenlijke lunch zullen we onder andere met de plaatselijke remonstrantse predikant Lense Lijze een bezoek brengen aan het Groningse studentenpastoraat en volgt er later op de dag een maaltijd met lokale gemeenteleden. Op zondagochtend zullen we de remonstrantse dienst bezoeken (en wanneer je dat wilt, er ook iets aan bijdragen!). Verder zullen we op zaterdagavond uiteraard ook nog wat gaan zien van de vele leuke kroegen die Groningen rijk is!

Het programma is nog niet helemaal rond, dus er kan bijvoorbeeld nog een stadsrondleiding aan worden toegevoegd en zullen we tijd overhouden waarin je zelf nog een plan kunt trekken (eventueel op zondagmiddag). Overnachten doen we in het (4*) “Mercure Hotel Groningen Martiniplaza”, dus aan slaapcomfort geen gebrek.

Het programma zal ongeveer als volgt zijn:

Zaterdag 9 april

aankomst en lunch ergens, daarna bezoek aan pand studentenpastoraat, Lense Lijze nodigt studenten uit om ons te ontmoeten.

Rest van de middag gaan we iets doen in de stad, museum, oude stad bezoeken, wandeling, er is van alles.

Eind van de middag: gezamenlijke maaltijd met Remonstranten uit Groningen, als het kan in de kerk.Hotel Groningen

Daarna: zelf gelegenheid om uit te gaan.

Zondag 10 april

De kerkdienst, met als het kan inbreng van Jonge Remonstranten.

Middag: zelf in te vullen, dan wel terugreis aanvangen.

We overnachten in een mooi hotel, net buiten het centrum van Groningen. Waarschijnlijk huren we fietsen om ons makkelijk te kunnen verplaatsen. Wil je meer weten of wil je je alvast opgeven? Neem dan contact op met Ries.

Agenda