Weekend: vlucht naar Antwerpen

Weekend: vlucht naar Antwerpen
Datum 7 juni 2019 - 10 juni 2019
Locatie Antwerpen
Entree
n.t.b.

In het Pinksterweekend van 7 tot en met 10 juni gaan we met Arminius naar Antwerpen. Het belooft een prachtig weekend te worden met inspirerende activiteiten en veel gezelligheid. Onder leiding van Ds. Bert Dicou zullen we de stad verkennen waar hij sinds vorig jaar predikant is.

Tijdens het weekend zullen we aandacht besteden aan de vijf V’s van de remonstranten: Vrijheid, Verdraagzaamheid, Verantwoordelijkheid, Vrede en Vriendschap. Voor het programma voegen we er nu nog een zesde V aan toe, namelijk Verrassing! Geef je snel op. Dan zullen we snel een tipje van de sluier oplichten!

Je kunt je opgeven bij Ries en Simon: algemeenarminius@gmail.com. Geef je voor 5 mei op, om zeker te zijn van een slaapplaats.

De kernwaarden van de remonstranten in vijf V’s

Nog even iets meer over die vijf V’s van de remonstranten. 400 jaar geleden stelden de remonstranten bij hun oprichting vijf artikelen op. Daarin verwoordden ze waar ze voor stonden. Een groep van remonstrants predikanten heeft dit jaar opnieuw opgeschreven waar de remonstranten anno 2019 voor staan. Deze identiteit is samengevat in de genoemde vijf waarden.

De vijf V’s zijn Vrijheid, Verdraagzaamheid, Verantwoordelijkheid, Vrede en Vriendschap. Deze begrippen hangen sterk met elkaar samen. Op de website van de remonstranten staat hierover: “Remonstranten staan, in het licht van hun ontstaansgeschiedenis, pal voor vrijheid. Dat gunnen ze ieder ander. Daarom zijn ze verdraagzaam. Ze nemen hun vrijheid serieus. Daarom voelen ze zich verantwoordelijk voor het welzijn van mensen en van Gods schepping. Ze zijn vier eeuwen bij elkaar gebleven in gemeenten die elkaar onderling bemoedigen en sterken in onderlinge vriendschap. Ze willen die vriendschap graag uitdragen naar anderen toe. De kern van hun bestaan is na 400 jaar nog altijd een diep vertrouwen in datgene dat ons draagt en overstijgt. Daarom houden wij niet op te zoeken naar innerlijke vrede en nodigen wij een ieder die daarnaar verlangt van harte uit om met ons mee te zoeken.”

In Antwerpen zullen we zeker meedoen aan deze zoektocht!

Agenda