Cancelled: Zinnige Zondag Amsterdam

Cancelled: Zinnige Zondag Amsterdam
Datum 17 juni 2017
Tijd 11:00 - 16:00 uur
Locatie Amsterdam

Vanwege te weinig aanmeldingen gaat deze activiteit helaas niet door

 

Een ‘echte’ Amsterdammer heeft voor ons een prachtig programma voor de Zinnige Zondag Amsterdam bedacht. We gaan naar bijzondere plekken in de hoofdstad. Waar je normaliter niet zo snel zou komen, maar die allemaal het nuttige met het aangename verenigen. Komt allen!

Zin zoeken in de kerk

In ons zoeken naar zin beginnen we de dag in de kerk. En niet zomaar een kerk, maar de prachtige Domincus kerk in hartje Amsterdam. Op hun website is het volgende te lezen: “DOMINICUS OP ZONDAG geeft bezoekers een nieuwe blik op kerk-zijn. Want hier zoekt men God, zonder te verbloemen dat onze taal maar betrekkelijk is. Hier worden Bijbelse verhalen niet letterlijk verstaan, maar als expressie van levenservaringen van mensen. Er wordt hartstochtelijk gezongen, stevig gepreekt en naderhand lang koffie gedronken.”

Dwaze Zaken

Na de viering (en koffie) gaat de Zinnige Zondag Amsterdam verder in Dwaze Zaken, waar we zullen genieten een heerlijke lunch. Dwaze Zaken staat voor (h)eerlijk eten en (biologische) streekproducten met een kunstig en christelijk karakter. Benieuwd hoe christelijk een lunch kan zijn? Wij ook!

Onzichtbaar in Amsterdam

Gidsen van Amsterdam Underground

De gidsen van Amsterdam Underground

Als onze magen zijn gevuld neemt een gids van Amsterdam Underground ons mee op een wel heel bijzondere stadswandeling. De gids heeft als ex-dakloze het harde leven van de straat aan den lijve ondervonden. Hij voert ons mee langs bijzondere plekken in Amsterdam. Plekken die voor mensen op straat de realiteit van alledag vormen, voor anderen vaak onzichtbaar blijven.

Bijzonder bier

Rond 15.30 is de stadswandeling afgelopen, en borrelen wij nog na in Brouwerij de Prael, een brouwerij met ook al weer een bijzonder verhaal. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt krijgen een kans krijgen om in deze brouwerij (en tevens proeflokaal) aan de slag te gaan.

Laat ons even weten of je komt: dan kunnen we voor voldoende mensen reserveren. Mail naar Saskia als je ook naar de Zinnige Zondag Amsterdam komt. 

Agenda