Zinnige Zondag – Erasmus

Zinnige Zondag – Erasmus
Datum 23 oktober 2016
Tijd 13:00 - 18:00 uur
Locatie AdemInn
Entree
n.t.b.

Doe wat Zinnigs met je Zondag: chatten met Erasmus.

Zondagen zijn heerlijk! Maar we brengen ze niet altijd zo zinnig door: boodschappen doen, familiebezoek, een beetje in huis hangen. Daarom hebben we bedacht dat we jullie de kans gaan geven om een achttal zondagen per jaar Zinnig door te brengen. Het idee is om elkaar op zondag in de namiddag te ontmoeten. We kletsen een beetje, eten wat en denken en praten over de grote en kleine dingen in het leven. Klinkt als een verstandig plan toch?

Chatten met Erasmus

Het thema voor de eerste Zinnige Zondag is ontleend aan het jaarthema van de Remonstranten:

Wat is vrijheid? Vrij waarvan?

We gaan chatten met Erasmus. Dat kun je natuurlijk niet op een nuchtere maag doen, dus we verzamelen ons eerst bij AdemInn aan de Hoogstraat in Rotterdam. Hier kunnen we lekker lunchen en ons alvast wat verdiepen in de gedachten van Desiderius. Daarna gaan we met elkaar naar de Erasmus Experience in de Centrale bibliotheek van Rotterdam.

Sinds kort is in de bieb een tentoonstelling over Erasmus geopend. Je kunt actief aan de slag met het gedachtegoed van Erasmus. Je kunt chatten met ’the man himself’ of met andere aanwezigen in discussie/gesprek gaan.

Onder het genot van een borrel kunnen we daarna nog uitgebreid verder praten over Erasmus, vrijheid en de vrije wil.

Wie wat waar?

We verzamelen om 13 uur voor de lunch bij AdemInn, Hoogstraat 27a. Daarna lopen we samen naar de bibliotheek, Hoogstraat 110. Wil je later aansluiten? Neem dan even contact op met Saskia. Wil je niet met lege maag naar huis gaan? Dan zijn er wel een aantal mensen die een frietje met je willen delen.

Ben je geen remonstrant of ken je de Jonge Remonstranten nog niet? Geen probleem, zolang je jong bent, ben je van harte welkom!

Agenda