20 mei 2022

Arminius kijkt film: The worst person in the world

Geschreven door domineeberkvens

Op zondagavond 12 juni om 20 uur bespreken we de film ‘The worst person in the world’. Je bekijkt de film van tevoren in de bioscoop of via picl.nl of YouTube.

THE WORST PERSON IN THE WORLD is een komisch drama van Joachim Trier (OSLO, 31. AUGUST), waarin we in 12 hoofdstukken meegenomen worden in het onstuimige liefdesleven van de dertiger Julie (Renate Reinsve). The Guardian geeft de film vijf sterren en noemt hem een ‘instant classic’.

Wanneer Julie 30 wordt, heeft ze het gevoel dat haar leven stilstaat. Haar vrienden krijgen kinderen en zijn gelukkig en haar relatie met de oudere, succesvolle striptekenaar Aksel is stabiel. Toch vraagt Julie zich af of dit alles is wat het leven te bieden heeft. Als ze de jongere en knappe Eivind ontmoet, gooit Julie het over een andere boeg in de hoop antwoorden te vinden over de liefde, haar carrière en het leven.

THE WORST PERSON IN THE WORLD werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Cannes Filmfestival. Hoofdrolspeelster Renate Reinsve won er de Palm voor Beste Actrice. Na REPRISE (2006) en OSLO, 31. AUGUST(2011) wordt THE WORST PERSON IN THE WORLD ook gezien als laatste deel van Trier’s Oslotrilogie.

Bekijk hier de trailer.

Log hier in op Zoom voor bespreking op 12 juni om 20 uur.

Gerelateerd