25 januari 2021

Arminius kijkt ‘Klassen’

Geschreven door domineeberkvens

Op woensdag 10 februari ontmoeten we elkaar online in het teken van ‘Klassen’, een zevendelige documentaireserie van omroep Human. Gedurende schooljaar 2019-2020 volgden zij (o.a.) meerdere leerlingen, docenten en schoolleiders van enkele basis- en middelbare scholen in Amsterdam Noord. Daarnaast krijg je een inkijkje in de zorgen en uitdagingen van de Amsterdamse wethouder Marjolein Moorman, die zich hard maakt voor het verkleinen van kansenongelijkheid in het onderwijs. De serie brengt naar ons idee scherp in beeld dat het hoog tijd is voor een groot maatschappelijk debat rondom dit onderwerp. Bij Arminius dragen we daar graag ons steentje aan bij: wat is er nodig om kinderen structureel gelijkere kansen op een goede toekomst te bieden? Streng en duidelijk onderwijs, naar Londens voorbeeld (zie afl. 4)? Inkomen en status van leerkrachten verhogen om de tekorten te verkleinen? Of iets heel anders? Praat jij hier ook over mee via Zoom?

Indien je de documentaire nog niet hebt gezien en je het (mogelijk) niet redt om vóór 10 februari alle zeven afleveringen te kijken, raden we je aan om in ieder geval afleveringen 1, 2 en 4 te hebben gezien (om de rest vervolgens alsnog te binge watchen…). Hiermee krijg je onzes inziens al een goed inzicht in de grootte van de uitdagingen waar we als maatschappij voor staan. Kijk de docu via NPO start.  Kijk hier voor achtergrondinfo.

Voor vragen over en suggesties voor deze online bijeenkomst, mail Ries via ries.companjen@gmail.com. Opgeven kan via een mail aan Jan (jan@domineeberkvens.nl): voorafgaand aan het Zoomgesprek ontvang je van hem een uitnodiging. Heel graag tot 10 februari!

Gerelateerd