30 maart 2020

Arminius ontmoet online: Het hield op met waaien en het werd helemaal rustig

Geschreven door Jonge Remonstranten

Komende donderdagavond 2 april om 20.00 uur komen we samen op Skype en hebben we het over een bijbelverhaal: Het verhaal waarin Jezus macht heeft over wind en water. Wat betekent die storm voor jou in de tijd van nu? Inmiddels is het ook rustig op straat. Waarop bouw jij in deze tijd?

Met een potje bier, glas wijn, of een kop thee ontmoeten we elkaar online en praten we bij: Hoe gaat het met je, hoe is het je de afgelopen week vergaan met het thuis zijn en hoe ervaar je wat er nu gebeurt? Het gesprek verdiepen we met een tekst uit Marcus, ja, ja, uit de bijbel 🙂 Het is het verhaal over de storm die bedwongen wordt.

Marcus 4: 35 – 41

Jezus heeft macht over wind en water

35’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer.’ 36Jezus zat al in de boot. Ze gingen weg, terwijl de mensen achterbleven bij het meer. Er gingen ook nog andere boten mee. 37Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. 38Jezus lag achter in de boot op een kussen te slapen. De leerlingen riepen: ‘Meester, word wakker! Doe toch iets, straks verdrinken we!’ 39Jezus werd wakker. Hij zei streng tegen de wind en het water: ‘Houd op! Wees stil!’ Het hield op met waaien, en het water werd helemaal rustig. 40Jezus zei tegen de leerlingen: ‘Waarom waren jullie zo bang? Hebben jullie nog steeds geen geloof in mij?’ 41De leerlingen schrokken en waren diep onder de indruk. Ze zeiden tegen elkaar: ‘Zelfs de wind en het water doen wat hij zegt. Wie is deze man?’

Gerelateerd