6 september 2015

Het regent, het zegent.. het Startweekend van de Jonge Remonstranten

Geschreven door Jonge Remonstranten

Het Startweekend is weer voorbij, het jaar is begonnen. En wat is het goed begonnen!

 

Een flink aantal Jonge Remonstranten was naar de Hoorneboeg gekomen voor gezelligheid en inspiratie. De reis er naartoe, door hoosbuien en diepe plassen, was wat spannender dan anders. Eenmaal daar was het vanaf vrijdagavond een buitengewoon ontspannen weekend, de koffie, het eten, de afwas, de spellen en de verdiepende gesprekken, het ging allemaal vanzelf.

We hebben zaterdag zelfs een uur lang, bewegingsloos en geluidloos met elkaar in één ruimte doorgebracht. Een bijzondere ervaring om je binnen zo’n grote groep toch zo prettig te voelen dat je je helemaal op jezelf kan richten. ’s Middags is met een mooi spel van Lilian de beweging weer helemaal ingehaald.

De regen bracht één tegenvaller, het traditionele kampvuur op zaterdagavond kon niet doorgaan. Maar ook zonder kampvuur was het makkelijk kletsen, soms over dagelijkse dingen, soms over geloof en soms over Arminius en de Remonstranten. Tijdens de algemene leden vergadering van de Jonge Remonstranten hebben we het uitgebreid over het jaarprogramma en onze toekomst gehad.

Zondagochtend een heerlijk ontbijt, en natuurlijk onze eigen dienst.

Zondagmiddag weer naar huis, het is droog!

Gezellig aan tafelsleutelsZingen tijdens de dienstMusicerenRies als veilingmeesterSleutels Liesbeth

Gerelateerd