23 juni 2018

Jan Berkvens nieuwe pastor voor Jonge Remonstranten

Geschreven door Jonge Remonstranten

Na een aantal maanden zonder predikant/pastor zijn we erg blij te kunnen vertellen dat Jan Berkvens vanaf 1 augustus onze nieuwe pastor zal zijn!

We hebben diverse kandidaten gesproken, maar Jan past met zijn aanstekelijke enthousiasme, verfrissende ideeën en feeling met jonge mensen heel goed bij Arminius.

Wie is Jan Berkvens?

Jan komt van zeer remonstrantse huize en is ook al lang actief binnen de remonstranten. Wellicht heb je zijn columns in de Adrem gelezen. Desondanks is hij pas onlangs begonnen met zijn studie aan het remonstrants seminarie. Jan is begonnen als docent op een middelbare school, om uiteindelijk overal ter wereld advies te geven over onderwijs.

Een aantal maanden geleden schreef Jan in Adrem het volgende over remonstrants en christen zijn:

“het is mijn keuze om mij aan te sluiten bij de Remonstranten, en daarmee ben ik christen. Eentje die het belangrijk vindt dat je zelf invulling geeft aan wat je gelooft, die probeert bij te dragen aan een betere wereld en die het belangrijk vindt dat we naar elkaar omkijken. Daar wil ik mij helemaal niet voor verontschuldigen en al helemaal niet van distantiëren. Daar wil ik juist in mijn volle overtuiging voor staan. Sinds ik dat probeer te doen, zijn de gesprekken interessanter, dieper en mooier geworden. Oók met mensen die niet geloven en moeite hebben met het concept van kerkgemeenschap zijn. En dan ook nog op vrijzinnige leest geschoeid, dat is iets wat veel mensen niet kennen. Maar eigenlijk hoeft het daar helemaal niet over te gaan: de gesprekken op zich zijn al mooi genoeg!” Meer lezen? Klik hier.

Jonge Remonstranten in BerlijnStart in augustus

Vanaf 1 augustus start Jan als onze predikant. Dat betekent dat hij ook aanwezig is bij ons startweekend! Voorlopig zullen we het gebruikelijke jaarprogramma van Arminius volgen, het Startweekend en Kloosterweekend zijn al gepland, maar we gaan natuurlijk wel gelijk aan de slag met de nieuwe ideeën van Jan.

Benieuwd naar onze nieuwe predikant? Meld je aan voor ons Startweekend, mail naar voorzitterarminius@gmail.com.

Jan schreef over zijn nieuwe functie: ‘Ik heb ontzettend veel zin om met deze groep enthousiaste jongeren aan de slag te gaan. Arminius richt zich op jongeren tussen de 20 en 35 jaar en is al jaren actief. Elk jaar begint met een startweekend. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals pelgrimstochten, zinnige zondagen en gespreksbijeenkomsten.’

Gerelateerd