9 september 2016

Startweekend 2016

Geschreven door Jonge Remonstranten

In het eerste weekend van september reisden een twintigtal Jonge Remonstranten naar de Hoorneboeg. Onze vaste stek voor ons Startweekend. Altijd een mooi om iedereen na de zomer weer te zien en om de plannen voor het komende jaar te bespreken. Maar we lopen op de zaken vooruit, het weekend zelf was ook erg bijzonder.

Afscheid op de HoorneboegJonge Remonstranten 2016

We namen afscheid van drie dames: Wietske, Froukje en Eva. Zij worden/zijn helaas 35 en moeten Arminius daarom verlaten. Nu zijn ze daar ook wel aan toe, met kinderen en koophuizen blijft er weinig tijd over voor onze weekendjes weg en de andere activiteiten. Ze zullen wel gemist worden. Eva had ons altijd veel te vertellen over vluchtelingen. Froukje en Wietske hebben jaren in het bestuur gezeten en veel georganiseerd.

Tijdens het kampvuur op zaterdagavond hebben we ze veel geluk gewenst, toegezongen en een boek gegeven om hun Wanderlust te stimuleren. En natuurlijk de traditionele foto van de Hoorneboeg.

Nieuwelingen

Gelukkig waren er ook drie nieuwelingen. Nou ja, Tim kennen we al een jaar, maar hij was nog niet naar het Startweekend geweest. Rachelle hadden we al ontmoet in Nieuwkoop en heeft nu haar echte vuurdoop gehad. Bregje durfde het aan om zonder ons ooit ontmoet te hebben gelijk een heel weekend te komen. En het was heel gezellig! Tim heeft tijdens het weekend ook belijdenis gedaan. In zijn eigen gemeente in Hilversum, en alle Jonge Remonstranten waren daar getuige van. Bijzonder dat dit zo in het weekend ingepland kon worden.

Toekomst

Met al die nieuwe mensen zou je bijna niet meer aan de toekomst denken. Dat hebben we wel gedaan, uitgebreid zelfs. Tijdens de ALV. Het bestuur heeft daar de nieuwe activiteit ‘Zinnige Zondagen’ gepitcht. Iedereen was er erg enthousiast over!

Liedteksten en zingenStellingen met Maarten van der Bijl

Onder leiding van organist/dirigent Maarten van der Bijl hebben we een aantal liederen uit de Arminiusbundel gezongen, zelfs 3/4-stemmig! Ook spraken we over liedteksten: lees je wel wat je zingt, ben je het er mee eens. Maakt dat eigenlijk uit?

In het zonnetje ‘deden’ we een aantal stellingen en maakten we zinnen af als “Liefde is …” “Ik houd niet van …” We weten nu dat Rolf niet van yoghurt houdt, David niet van andijvie en dat Eva blij is dat ze in Utrecht woont. Hierna schreven we ons eigen ‘gedicht’. Gebaseerd op liedteksten uit de Arminiusbundel, een lied van Herman Finkers dat we met Japke besproken en onze eigen favoriete liedjes. Daar kwamen wonderlijke en mooie dingen uit.

Wandelen op de HoorneboegVaste prik

Al zijn we jong, we houden wel van tradities. Dus hebben we gewandeld op de Hoorneboegse heide, soep en wraps gegeten, lekker geborreld en de overgebleven boodschappen geveild. We zijn klaar voor het nieuwe jaar!

Gerelateerd