9 december 2015

Vakantie? VrijZinnig!

Geschreven door Jonge Remonstranten

De nieuwe VrijZinnig is uit! En, om de donkere dagen door te komen, is deze editie Cover VrijZinniggevuld met vakantieverhalen! Droom weg bij verhalen over de favoriete verre reizen van de Jonge Remonstranten. De digitale versie kun je hier bekijken.

En vaak zijn die favoriete reizen niet eens zo heel ver. Antoinette, Saskia en Liesbeth blijven het liefst in Europa. Liesbeth beklimt de Oostenrijkse bergen. Antoinette heeft haar hart verloren aan Engeland. Saskia blijft wel heel dicht bij huis, zij schrijft over Nederland.

Annemijn bekijkt de wereld graag vanuit een heel ander perspectief. Sinds kort is zij verslingerd aan duiken. In de onderwaterwereld valt veel te ontdekken.

Marjolein en Japke nemen ons verder weg. Marjolein heeft de afgelopen zomer doorgebracht in India. Japke gaat al jaren zeer regelmatig naar Israël en Palestina, logisch, raar of interessant?

Tijdens het Kloosterweekend bleken Tim en Leonie allebei een soortgelijke droom te hebben: reizigers onderdak bieden. Tim wil een paradijselijke camping opbouwen zodat iedereen even kan leven als een god in Frankrijk. Leonie is haar droom aan het verwezenlijken; een herberg in Spanje te beginnen voor pelgrims onderweg naar Santiago de Compostella. Samen schreven zij een artikel over gastvrijheid.

Als je na deze verhalen nog niet weet of je wel op vakantie wilt gaan, lees dan de column  van onze penningmeester Ries even. Hij vertelt je onder andere over de positieve effecten van vakantie! Want als je het nog niet wist, vakantie is goed voor je!

Nog geen tijd of geld voor vakantie? Maar wel zin om even je gedachten te verzetten? Kom dan naar de activiteiten van de Jonge Remonstranten van Arminius. In het voorjaar gaan we bijvoorbeeld een weekendje naar Groningen.

Ik? VrijZinnig!

Lijkt het jou ook een vrij zinnig idee om de VrijZinnig vier keer per jaar thuis te ontvangen? Neem dan contact op met Japke.  Of heb je een (klein) schrijftalent? Onze hoofdredacteur Matti vertelt je graag meer. We vinden het altijd leuk om jou verhaal te horen!

Meer VrijZinnig vind je op deze pagina.

Gerelateerd