13 juni 2016

Weekend in Groningen

Geschreven door Jonge Remonstranten

Er gaat niets boven…… met elkaar zijn in Groningen!
Liesbeth Rosen Jacobson

 

Groningen, ooit een keer eerder geweest, maar de herinnering was vaag. Ergens stond me nog bij dat het een erg gezellige stad was. En wat bleek, het klopt! Groningen is leuk!

Na een reis van 3,5 uur met de trein kwam haast de hele groep tegelijkertijd aan op station Groningen. Even de laatste nieuwtjes uitwisselend en een korte wandeling later zaten we aan de grootste tosti’s die ik ooit gezien had. Wat een binnenkomer!

 

Het studentenpastoraat in Groningen

Voor het studentenpastoraat 2Na de lunch zochten we Lense Lijzen op, de predikant van de Remonstrantse Gemeente Groningen. We verzamelden bij het studentenpastoraat. Wat een luxe plek om met andere studenten te kunnen praten en inzicht te krijgen in wat jou bezig houdt! Lense vertelde dat het er niet altijd even druk is, maar dat er toch wel een groepje vaste bezoekers is. Ik vroeg me af of ik dit in Rotterdam heb gemist, of ik er gebruik van zou hebben gemaakt en waar de ideale plek zou zijn geweest.
Maar om alles mee te krijgen, kon ik even niet langer wegdromen. Tijd om de stad te gaan ontdekken. Van mooie universiteitszaal tot de markt, van Russische kerk tot toetjeswinkel, Lense heeft ons helemaal rondgeleid. Genoeg te zien en te ontdekken.

 

Ontspanning

Na de rondleiding werd het hoog tijd voor een eerste drankje wat er bij een doorbrekend zonnetje in een park/tuin goed in ging. Er werd afgesproken hoe laat en waar we elkaar weer zouden treffen en de groep splitste zich op. Zelf ben ik even mijn tas in ons hotel gaan brengen en daarna weer net zo hard terug naar het centrum om op weg te gaan naar het Italiaanse restaurant. Enkelen van ons kregen daar eerder te eten om nog naar het Groninger Museum te kunnen naar de tentoonstelling over David Bowie. Ook al was het erg druk, ook bij de Italiaan hebben we genoten. Het eten was heerlijk. 
2920Na het eten werd het tijd om het uitgaansleven van de stad te gaan ontdekken. Een drankje en een dansje is altijd leuk en sommige Groningers werden ook erg enthousiast van ons. En we hebben natuurlijk de verjaardag van Thirza goed gevierd. De glow-in-the-dark-stokjes die tot armbanden en kettingen gemaakt werden, zagen er goed uit!

 
 

Zondag..

In de Remonstrantse kerk in GroningenZondagmorgen, voor de een leek het vroeger dan voor de ander, het tijdstip om te ontbijten in de stad. De muziek en de teksten van de kerkdienst werden nog even doorgenomen onder het ovenverse ontbijt. Speciaal voor ons was deze broodjeszaak open gegaan op zondagmorgen. Wat een voltreffer, het was heerlijk.
Bij de dienst hadden we een actieve rol met het maken van muziek en het lezen van teksten. Ook heeft Annemijn na de dienst nog toe kunnen lichten hoe onze jongerengemeente eigenlijk werkt. Het bleek maar weer dat de Remonstranten elkaar toch wel goed kennen. We moesten de groeten overbrengen naar Leiden, Rotterdam en Eindhoven want daar zaten ook bekenden. Zo zijn we echt landelijk actief ☺
Na de dienst hebben we nog gezamenlijk met een ijsje op Thirza’s verjaardag geproost en is er een groep nog naar de synagoge geweest. Daarna moest iedereen eens op huis aan.

 

Bij het lezen van dit stukje missen jullie nog alle leuke gesprekken, het lachen, de foto’s en de gezelligheid. Ik voelde me echt een beetje op vakantie en ben echt verwend met een luxe hotel, heerlijk eten en fijn gezelschap. Op naar ons volgende uitje!

 

Geschreven door: Rosanne Muileboom

Gerelateerd