Kerstdiner Refuse to be enemies

Kerstdiner Refuse to be enemies
Datum 18 december 2016
Tijd 16:00 - 21:00 uur
Locatie Delft

Jonge Remonstrant, oud-Arminiaan of geïnteresseerde: wees welkom en neem vriend of vijand mee!

We hebben een heel kerstige locatie gevonden Interieur remonstrantse kerk Delftvoor ons Kerstdiner! We mogen de De Génestetkerk gebruiken, de remonstrantse kerk in Delft. Hier zullen we ons kerstfeest vieren met als thema ‘Refuse to be enemies’. Misschien klinkt het wat activistisch voor tijdens een diner, maar tegelijkertijd sluit het ook wel heel mooi aan bij de kerstgedachte.

We zullen niet alleen praten en kletsen. We zullen ook dineren, zingen en luisteren.

Het diner

Iedereen bereidt thuis een gerecht voor en neemt dat mee naar Delft. Daar is de mogelijkheid om het mooi op te dienen of het op te warmen. Om te voorkomen dat we geen voorgerechten hebben maar wel een heel uitgebreid toetjesbuffet, willen we je vragen om aan Annemijn te laten weten wat je gaat maken.

Zingen

Voor het eten en tussen de gangen door zingen we kerstliedjes uit de onvolprezen Kerstbundel van de Jonge Remonstranten. We hopen dat een aantal (Jonge) Remonstranten ons hierbij wil begeleiden op muziekinstrumenten.

Luisteren

Voor een goede verstandhouding is het niet alleen belangrijk dat je samen praat, ook dat je goed naar elkaar kunt luisteren. Er zal dan ook alle ruimte zijn om hierin te oefenen. Uiteraard luisteren we naar een kerstverhaal en naar elkaar. Want we willen niet alleen dat jullie weigeren om elkaars vijanden te zijn, we willen ook dat jullie tijdens het diner vrienden met elkaar worden.

We zullen ook luisteren naar een verhaal over ons goede doel. Het goede doel waarvan we ons thema ‘Refuse to be enemies’  geleend hebben: Tents of Nations. De missie van Tent of Nations is het bouwen van bruggen tussen mensen en tussen mensen en het land. Zij brengen verschillende culturen bij elkaar om wederzijds begrip en respect te stimuleren en om respect voor de natuur te creëren.

Tijdens onze reis naar Israël en Palestina zullen we Tents of Nations bezoeken.

Praktische informatieingang remonstrantse kerk Delft

Locatie is de remonstrantse kerk in Delft, Oudedelft 102 (onder het poortje door). We beginnen om 16 uur met een inleidend praatje. Wil je komen? Neem dan even contact op met Annemijn, en geef ook door wat je voor ons gaat koken. Heb je geen tijd/gelegenheid om te koken? Of ben je vergeten je op te geven? Je bent altijd welkom.

Woon je niet in de buurt van Delft? Plaats een oproepje op onze facebookpagina, er is vast iemand met wie je mee kunt reizen of bij wie je kunt logeren. Je kunt ook Annemijn mailen.

 

 

Reis naar Palestina en Israël
10 mei 2017 - 19 mei 2017

Tiendaagse ontdekkingsreis naar Israël en Palestina Achter het nieuws, voorbij de muren: een reis waarbij je verder kijkt Tijdens de tien dagen van onze reis zullen we Israël en Palestina verkennen en meer te weten komen over de recente politieke ontwikkelingen en het religieuze en sociale leven in Palestina en Israël. Een bijzondere focus zal het dagelijks leven van de...  Lees verder

Agenda