3 juni 2022

ALV, Hans Withoos en Pinksteren

Geschreven door Jonge Remonstranten

Door Irina

Terugblik

Op 7 april hebben we met elkaar teruggekeken op een bewogen jaar met leuke activiteiten tijdens de ALV. We hebben Marjolein officieel weer verwelkomd binnen het bestuur en zijn altijd op zoek naar nog meer leden die zich actief in willen zetten om leuke activiteiten mogelijk te maken of het bestuur willen komen versterken. Maar we keken ook naar de toekomst wat zijn onze dromen? Natuurlijk nog meer jonge Arminianen om mooie en inspirerende activiteiten mee te doen. Maar ook droomden we over leuke activiteiten.

Eén van die leuke activiteiten die we ondernomen hebben is de tentoonstelling van Hans Withoos op 12 mei. We kregen een bijzondere rondleiding door de tentoonstelling door Hans zelf! Hierbij waren werken te zien van Mathias Withoos, maar ook moderne werken van Hans. Waarbij we meer te weten kwamen over de symboliek van de dieren die zichtbaar waren in de schilderijen, zoals de rups die bevonden is aan het aardse leven en symbool staat voor de mens die zijn zonden met zich mee draagt, maar een nieuw leven kan beginnen als vlinder en naar de hemel kan vliegen.

De laatste ruimte waarin meerdere kunstwerken te zien waren, maar ook de gebruikte kleding op de poppen, hebben indruk gemaakt. Kortom een mooie inspirerende activiteit. Bedankt Hans!

Pinksteren

Er is wel is waar geen activiteit met Pinksteren van Arminius. In vele kerken is traditiegetrouw een kerkdienst. Zelf zag ik een inspirerend filmpje wat ik graag met jullie deel, want je ziet immers aan de buitenkant niet altijd alles…

Gerelateerd