5 september 2018

Geluksvogels op Startweekend

Geschreven door Jonge Remonstranten

Hoe wil jij dat de wereld er over tien jaar uitziet en hoe kun jij daaraan bijdragen? Zeg je genoeg aardige dingen tegen andere mensen, of kan je dat wel wat vaker doen? Op welke momenten ervaar je vriendelijkheid van anderen en hoe reageer jij daarop?

Geluksvogels

tijdens de workshop

Elske en Ries werken aan hun poster over geluk

Rustig gesprek aan het water

Er was ook tijd voor een rustig gesprek

Zomaar een paar vragen die wij elkaar stelden op de eerste avond van het startweekend van de Jonge Remonstranten, gezeten om het kampvuur in de polders bij Woerden.  Het leverde boeiende gesprekken tussen de 14 deelnemers op. De vragen hadden alles te maken met het weekendthema ‘Geluksvogels’. Wat geluk is en niet is werkten we tijdens de workshop op zaterdagochtend uit: eerst schreven we elk voor onszelf drie dingen op waar je de afgelopen tijd gelukkig van werd en drie dingen waar je dat niet van werd. Daarna verkenden we het thema inhoudelijk en gingen we individueel aan de slag: welke muziek, teksten, beelden en ervaringen brengen jou geluk? Geluk bleek heel vaak afhankelijk te zijn van wie of wat er in je omgeving gebeurt: Een mooi stuk natuur, een onverwacht boeiend gesprek, een vriendelijke glimlach, een stuk muziek dat je raakt.

Dat je ook van onbenullige heel gelukkig kunt worden ervoeren we in kajaks op de plas om de hoek: we moesten verschillende opdrachten uitvoeren en elkaars ballonnen afpakken. Het was een zonovergoten middag en uiteindelijk belandde er maar één deelnemer in het water.

Plannen maken bij het kampvuur

Toen we ’s avonds weer om het vuur zaten bespraken we welke activiteiten we dit en het komende jaar willen doen. Dat zijn er behoorlijk wat: een viering rond de bevestiging van onze nieuwe voorganger op zondag 28 oktober in Utrecht, het kloosterweekend van 9 tot 11 november in Huissen, het kerstdiner in december en de nieuwjaarsborrel in januari, de jongerenviering in Den Haag op 3 februari, de buitenlandreis in mei en een aantal Zinnige Zondagen tussendoor. Kortom: een wervelend programma!

Zondagochtend

foto van de orde van dienst

De orde van dienst

De zondagochtend begon met een meditatie en besteedden we verder aan het voorbereiden en uitvoeren van de viering. Iedereen kon bijdragen aan het uur dat we spiritueel met elkaar doorbrachten: we zongen, lazen teksten, keken naar een video en luisterden naar muziek, die voor elk van ons betekenis had. We beseften allemaal dat we het verschil kunnen maken in het leven van anderen, door vriendelijkheid, betrokkenheid, aandacht voor elkaar, aandacht voor de wereld.

Marjolein veilt de overgebleven proviand

Marjolein veilt de overgebleven proviand

Met een gemeenschappelijke lunch en het veilen van overgebleven proviand door Veilingmeesteres Marjolein sloten we het zeer geslaagde startweekend af.

De volgende activiteit van de Jonge Remonstranten is de bevestiging van onze voorganger op zondag 28 oktober 2018 om 16:00 uur in de Geertekerk. Geertekerkhof 23 te Utrecht.

 

Geschreven door: Jan Berkens

 

Welkomsdienst Jan – Ga terug naar start!
28 oktober 2018, 16:00 - 18:00 uur, Utrecht

We hebben een nieuwe predikant (i.o.)! Tijdens de intrededienst heten we Jan welkom in onze gemeente. Het wordt een bijzondere kerkdienst, waar Christa Anbeek, Maarten van der Bijl maar ook veel Jonge Remonstranten hun medewerking aan zullen verlenen. Het thema is Ga terug naar...start! De viering wordt muzikaal omlijst en biedt inspiratie om na te denken waar je je nu...  Lees verder

Gerelateerd