9 februari 2019

Terugblik: Zinnige Zondag Den Haag

Geschreven door Jonge Remonstranten

Afgelopen zondag was er weer een zeer geslaagde zinnige zondag in Den Haag. We waren eerst te gast bij de remonstranten Den Haag, dronken koffie met hen en gingen vervolgens naar het Fotomuseum. Daar hebben we lekker geluncht en natuurlijk een tentoonstelling bekeken.

De Jongerendienst

Onze pastor Jan Berkvens ging samen met Reinhold Philipp voor in een viering, die in samenwerking met de jonge remonstranten was voorbereid. Naar aanleiding van het verhaal van Ruth werd stilgestaan bij wat omzien naar elkaar in deze tijd betekent. Daarbij kwam onder andere het thema voedselverspilling aan de orde.

Jan vertelde in zijn preek hoe alle personages uit het verhaal van Ruth verantwoordelijkheid krijgen om iets te doen. Ook betrok hij hier het verhaal van een aantal asielzoekers bij. We gingen met elkaar in gesprek over hoe zij aankijken tegen de begrippen waardigheid, autonomie en betrokkenheid. Het was verrassend hoe betrokken veel van de Haagse remonstranten zijn bij onze samenleving. Het avondmaal was ook onderdeel van deze viering, Leonie en Thirza hadden gezorgd voor een Arminius’touch’. Geen blokjes casinobrood, maar turks brood om zelf te scheuren en uit te delen. Saskia en Ries deden de lezing, een ingekorte versie van het boek Ruth die Saskia had geschreven. Leonie sprak de zegen uit, ze gebruikte een zegenbede die zij eerder hoorde in de Bethelkapel.

Generation Wealth

In de middag gingen we met elkaar naar het fotomuseum in Den Haag. Na een lekkere lunch bekeken we foto’s van de fotografe Lauren Graham, die een aantal rijke Amerikanen heeft gevolgd om hun leven in beeld te brengen. Veel foto’s ademden een pocherige en decadente sfeer. De naam van de tentoonstelling ‘Generation Wealth’ was niets voor niks gekozen. We bespraken met elkaar welke foto’s bij ons de meeste walging opriepen en welke foto’s juist iets weergaven wat wij zelf in het leven willen bereiken.

Voor wie niet naar de dienst kon komen

Wil je de dienst alsnog beluisteren? Of vond je hem zo mooi dat je het nog wel eens opnieuw wilt beluisteren? Dat kan via https://kerkdienstgemist.nl/media/1659829-Opname.mp3.

 

Jongerendienst – Omzien naar elkaar
3 februari 2019, 10:30 uur, Laan van Meerdervoort 955, Den Haag

Arminius viert de zondag in Den Haag Op zondag 3 februari om 10:30 uur komen we bij elkaar in de Remonstrantse Kerk in Den Haag. Het thema is ‘Omzien naar elkaar’. Samen met de Haagse gemeente delen we op deze ochtend voor het werelddiaconaat  brood en wijn. Het wordt een wat andere viering dan anders, dus kom en laat je...  Lees verder

 

Gerelateerd