11 februari 2016

VrijZinnig ‘Gemiste kansen’

Geschreven door saskia

Tijdens de redactievergadering van de VrijZinnig hebben we het over de thema’s van dit jaar. Willen we thema’s die gekoppeld zijn aan de tijd van het jaar? Een paasnummer, een kerstnummer? We komen snel tot de conclusie: nee, dat willen we niet. Het is soms juist zo lekker als het even niet over Kerst gaat in december of niet over vakanties en eieren in het voorjaar. Het thema van ons afgelopen decembernummer ‘Verre reizen’ was voor iedereen verfrissend.

Gemiste kansen

Dus  gaat ons ‘paas’nummer over gemiste kansen en niet over nieuw leven. Veel meer dan ‘gegrepen’ of ‘succesvolle’ kansen roepen gemiste kansen op tot reflectie. Ze roepen vragen op als: Stel je voor dat ik toen wel… zou ik dan nu..? Iedereen kan er zo tien invullen. Andersom is het lastiger, probeer het maar eens: Omdat ik toen … heb gedaan, ben ik nu … Met ‘stel je eens voor’ vergelijk je je huidige leven met een sprookjesbestaan. Wat als je die man of vrouw tegenover je in de trein wel had aangesproken, was je dan nu verloofd geweest met je droomprins(es)? Wat als je tijdens een sollicitatiegesprek wel dat spitsvondige antwoord had gegeven, had je dan nu je droombaan gehad?

Je schiet er niet veel mee op wanneer je over dit soort vragen gaat kniezen. Soms kom je ook tot de conclusie dat je leven, zoals het nu is, ook best goed bij je past.

Gerelateerd