26 april 2016

VrijZinnig ‘Olympische Spelen’ 1

Geschreven door VrijZinnig

Road to Rio: sport als metafoor voor het leven

Komende zomer wordt weer een onvervalste sportzomer, naast gebruikelijke evenementen als de Tour de France en het tennistoernooi Wimbledon, vindt het EK Voetbal in Frankrijk plaats (helaas zonder Nederland) en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in Brazilië. Maar hoe krijg je dat als topsporter voor elkaar, alles opgeven voor dat ene moment?

Volhouden, niet opgeven, d oorzetten, vasthouden, het zijn allemaal termen die horen bij topsport. Sommige mensen hebben daar een uitzonderlijk talent voor, zij worden alleen maar beter van tegenstand en tegenwind en gaan alleen maar harder hardlopen, roeien en schaatsen.

SprintkoninginOlympische Spelen

Neem bijvoorbeeld Dafne Schippers, die Nederlandse sprintkoningin die de hele wereld aftroefde op de 200 meter sprint. Op haar website komt ze vooral erg nuchter over, verslagen van wedstrijden worden afgewisseld met verantwoorde en originele recepten. Bovendien spat het plezier dat ze in het trainen heeft van haar blogs af. Maar er is ook tijd voor ontspanning: tijdens een trainingskamp in Florida gaat Dafne ook lekker even uitwaaien op het strand.

Surferdude

Olympische SpelenEen andere kanshebber voor Olympisch goud is surfer Dorian van Rijsselberghe. Hij kreeg bij de Olympische Spelen van Londen in 2012 al de gouden medaille omgehangen.  Op zijn website staat een mooie quote waaruit blijkt dat deze stoere, sterke (én knappe ☺) jongen ook een gevoelige kant heeft:  ‘Ik leef van de elementen en ben verslaafd aan buitenzijn. Ik zal altijd gepassioneerd zijn over presteren in sport en plezier in het leven. Het grote geheim van het leven is, in mijn ogen, open te staan voor de wereld en alle mensen die je tegenkomt.’ Wat kan ik daar nog aan toevoegen? Genoeg inspiratie voor een sportief leven!

geschreven door: Liesbeth Rosen Jacobson

In de nieuwe editie van de VrijZinnig zal de redactie nog verder ingaan op de Olympische Spelen. Niet alleen de sportieve betekenis komt aan de orde, maar ook zaken als internationale samenwerking en uitwisseling van ideeën. 

VrijZinnig

De VrijZinnig is het magazine van Arminius, dat vier keer per jaar uitkomt. Ons blad staat boordevol met interviews, aankondigingen en verslagen van weekenden en andere activiteiten. Het thema van de VrijZinnig van december 2016 is '#Zinin'. De redactie schrijft altijd graag een feestelijk nummer. En deze keer hebben we daar extra reden voor: het is namelijk de laatste VrijZinnig! We blijven...  Lees verder

Gerelateerd